Allmänt möte 28 april, 2014 2014-04-28

Mer än 60 medlemmar mötte upp till det allmänna mötet den 28 april, 2014 i Sällskapets trevliga lokaler.

Ordföranden Anna Bogren hälsade alla välkomna till mötesförhandlingarna.

Kassaförvaltare Birger Rockler föredrog årsredovisningen och läste upp revisionsrapporten varefter medlemmarna röstade för ansvarsfrihet för styrelsen och dess arbete under föregående år. Kvällens sponsor var DPNova dentallaboratorium som pratade om olika typer av porslinsersättningar som de arbetar med. Bl.a diskuterades fältspatsporslin, Emax för kronor samt högestetiska helkeramiska ersättningar i Zirkonium, som t.ex det senaste som var BruxZir.

Vi fick även höra en forskningspresentation av GTS´s stipendiat Maria Bankvall, tandläkare och doktorand på Oral medicin. Hon berättade om sitt avhandlingsarbete som handlade om recidiverande aftös stomatit (RAS) och födoämnesallergier. I en av studierna undersöker hon om det finns ett samband mellan RAS och vissa födoämnen. 

Därefter kom ölbryggaren och ölexperten Peter Andersson Lind från Oceanbryggeriet i Göteborg och berättade medryckande och intressant.om hur ölbryggning går till. De startade företaget 2007 och finns i Lyckholmsbryggeriets gamla tapphall. De kommer i år att producera ca 300 000 liter öl och varje gång de brygger gör de 120 liter. Ca 100 krogar och restauranger köper deras öl. Ölen de gör är opastöriserad och bör drickas så färsk som möjligt helst inom ca 3 månader. Den opastöriserade ölen har mer smak i jämförelse med pastöriserad öl som de stora ölfabrikanterna gör för att kunna säljas och skickas över hela världen. Vi fick en fin inblick i den mångfald denna dryck bjuder på och vad det är som gör att t.ex. en Ale får sin speciella karaktär.

Därefter var det dags att gå ner till restaurangen där vi fick pröva ett flertal spännande ölsorter från Oceanbryggeriet samtidigt som vi blev bjudna på en härlig buffé. Vi fick även lyssna till medryckande livemusik av saxofonkvintetten Mingla. Allt detta sammantaget gjorde att stämningen steg snabbt i salen och diskussionssorlet nådde oanade höjder. Mätta och belåtna med kvällens program ser vi nu fram emot Vårfesten den 9 maj i sällskapets lokaler och som alla är hjärtligt välkomna till.