Allmänt möte 24 mars, 2014 2014-03-24

Årets andra GTS allmänna möte den 24 mars, 2014 blev igen väldigt välbesökt.

Mer än 60 medlemmar kom för att njuta av underbar jazzmusik framförd live av Bo Holst jazzkvartett.

Medan vi lyssnade till de underbara Benny Goodman inspirerade melodierna från 30-talet åt vi en god middag med grillad lax, medelhavsgrönsaker och vitt vin därtill och som avslutades med chokladbiskvi till kaffet.

Ordföranden Anna Bogren välkomnade oss sedan till mötet där vi fick höra vår GTS stipendiat tandläkare Emma Wigsten berätta om sin framtida forskning med inriktning på endodonti. En av hennes frågeställningar var ”varför utförs så många rotfyllningar idag trots bättre handhälsa? I sina studier söker hon få en helhetsbild av orsak, kvalité samt kostnadseffektivitet av endodonti inom tandvården.

Mötet avslutades med ett mycket inspirerande föredrag av Marie Rådbo som tog oss med på en resa mot stjärnorna. Marie är astronom vid Institutionen för fysik, Göteborgs universitet, hedersdoktor vid Chalmers tekniska högskola, författare och har även varit sommarpratare i radion. Hon berättade om hur i alla kulturer, i alla tider, människor har blickat upp mot stjärnorna så långt borta men ofta känns så nära. Hon berättade att förr i tiden handlade det mest om gudar, monster och andra övernaturliga väsen på himlavalvet. Även om vi i dag visserligen ser samma ljus som våra förfäder, handlar våra tolkningar nu om stjärnor, planeter, kosmos och universum. Marie gav oss en bra genomgång av den fantastiska ordning som finns i kosmos och tog oss på en intressant resa mot stjärnorna i universum.

Varmt välkomna till GTS nästa allmänna möte onsdag den 28 april då vi får höra om GTS ekonomi kombinerat med föreläsning om öl samt ölprovning.